Gátra vándorol a Téli Kupa


A Gáti FC nyerte a Beregszászi járási Téli Kupát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a Bergszászi Csillagot, s ezzel fennállásának hatodik kupasikerét ünnepelhette.

A beregdédai döntőben a járás két élcsapata találkozott, tavaly a sorozat elődöntőjében csaptak össze, akkor 2–1-re a gátiak győztek, akik végül a serleget is elnyerték. A tavalyi év végén a Föderációs Kupa fináléjába is ez a két csapat jutott, akkor 3–0-ra a Vérke-pari egylet nyert.

A gáti egylet kezdte jobban a találkozót, Miroszlav Bundas góljával már az első percekben vezetést szerzett Heé Béla vezette Gáti FC. A folytatásban is a gátiak domináltak, míg a beregszásziak kontrákból próbáltak veszélyeztetni. A második felvonás elején Miroszlav Bundas ismét betalált, kettőre növelve a gátiak előnyét. A Csillag távoli lövésekkel próbálkozott, ezek azonban nem rejtettek akkora veszélyt, végül Pál László állította be a 3–0-ás végeredményt. Így Gáti Artosz nyerte az idei szezon első trófeáját.

A kupakiírásokban kicsit szokatlan módon a harmadik helyért is pályára lépett az elődöntőben elvérzett Nagyberegi Talizmán és a Kígyósi FC. A döntővel ellentétben a bronzmeccs fordulatokban gazdag, az utolsó pillanatig kiélezett csatát hozott. A gólzáporos mérkőzésen a nagyberegiek végül 4–3-ra diadalmaskodtak, ezzel a Talizmán a sorozat harmadik helyén zárt.