Halálbüntetés a melegeknek Ukrajnában


Halálbüntetéssel sújtaná a melegeket, az Ukrán Nemzeti Polícia drogellenes ügyosztályának vezetője. Illja Kiva erről a Facebook-oldalán írt, a március 19-i lembergi melegfelvonulás kapcsán.

„Mózes III. könyvének 20. fejezet 13. vers így szól: Ha valaki férfival hál, úgy amint asszonnyal hálnak, utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak. Vérük rajtuk”

– idéz a Bibliából a magrangú rendőrtiszt. Hozzáteszi, olvassátok a Bibliát, higgyetek Istenben.
Az egész ügy akkor kezdődött, amikor a lembergi városi tanács helytelennek tartotta egy LGBT közösség által szervezett gyalogos felvonulás megtartását március 19-én, amit az egyenlőség fesztiváljaként hirdettek volna. A közösség képviselői egy saját konferenciát tartottak Lemberg Dnyiszter nevű hoteljében, ami előtt ismeretlen maszkos egyenruhások jelentek meg. A közösség tagjait a rendőrök menekítették ki, de a maszkosok kövekkel és petárdákkal dobálták meg azokat a menekítő buszokat. Senki sem sérült meg.

A rendőrök senkit sem fogtak el. A város polgármestere szerint ez egy jól megtervezett provokáció volt, aminek Ukrajna diszkreditációja volt a célja.