Kizárták a Minaji FC-t a Téli Kupából


A Kárpátaljai Megyei Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága hétfői ülésén kizárta a Minaji FC csapatát a Téli Kupából, mivel a sorozat elődöntőjének visszavágóján a Munkácsi Sportiskola elleni találkozón két eltiltott játékos is pályára lépett.

A Minaji FC egygólos előnyből, esélyesként várta a Munkácsi Sportiskola elleni visszavágót. A vendéglátók az első játékrészben szerzett két góllal eldöntötték a továbbjutás kérdését. Ám ekkor jött a feketeleves. A lefújást követően a munkácsiak óvást nyújtottak be a szakszövetséghez. Az indoklás szerint az ellenfél játékosai közül ketten eltiltás miatt nem léphettek volna pályára a mérkőzésen.

A szövetség honlapján közzétett fegyelmi határozatból kiderül, hogy a Minaji FC két labdarúgója Vladiszlav Mikuljak és Viktor Csumak három illetve négy sárgalapja miatt nem játszhattak volna. Ugyanis a fegyelmi szabályok értelmében a sorozatban három sárga lap után automatikus eltiltás jár. Így a versenyszabályok durva megsértése miatt a Minaji FC-t kizárták a sorozatból, a Munkácsi Sportiskola csapata jutott a Téli Kupa fináléjába, ahol az Ungvári FC-vel találkozik.

A minaji együttes nem ért egyet a határozattal és kifogással élt a döntés ellen. Saját számításaik szerint a két játékosnak egy-egy sárga lappal kevesebb van. Az Ungvári Hoverla U19-Minaji FC meccsprotokollban szereplő sárgalapokat kérdőjelezik meg. Viszont állításukat nem tudják bizonyítékokkal alátámasztani, ugyanis a mérkőzésről készült videofelvétel már nincs meg.