Németországban terrorgyanú miatt őrizetbe vettek három embert


Terrorgyanú miatt őrizetbe vettek három koszovói állampolgárt Bajorországban – jelentette szerdán a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádió.

A bajor tartományi bűnügyi hivatal megerősítette azokat a sajtóbeszámolókat, amelyek szerint még kedd kora reggel München és Salzburg között az autópályán megállítottak egy Belgiumban forgalomba helyezett gépkocsit, és állam elleni súlyos bűncselekmény előkészítésének gyanúja miatt eljárást indítottak annak utasai ellen.

A nyomozás első megállapításai szerint az ügy nincs összefüggésben a keddi brüsszeli terrortámadásokkal, de nem lehet teljesen kizárni a kapcsolatot.

Az esetről szóló sajtójelentések szerint az autóban három koszovói férfi utazott, 36 és 46 év közöttiek. Azt állították, hogy egy belga építési vállalkozásnak dolgoznak. Ezzel magyarázták, hogy építési tervek vannak náluk. A kocsiban találtak 10 ezer euró készpénzt is, erről azt mondták, hogy szerszámok és egy autó beszerzését tervezték.

A két testvér és kísérőjük autóját egy névtelen bejelentés alapján állították meg. Állításaikat még nem tudták ellenőrizni, de azt már megállapították, hogy az egyik testvér ellen letartóztatási parancs van érvényben, mert eltűnt a hatóságok elől, hogy megakadályozza a menedékjogi kérelme elutasítása után elrendelt hazatoloncolását.

MTI