Anyaországi segítség az óvodáknak


Tavaly tavasszal hirdette meg pártja adománygyűjtését az egyre nehezebb helyzetbe került megyénk megsegítésére a Jobbik. Az elmúlt hónapokban folyamatosan zajlott az adományok célba juttatása. Azt ígérik, az akciójuk folytatódni fog. Elsősorban óvodákba visznek segítséget – olvashatjuk a Kárpáti Igaz Szó aktuális számában.

A párt elnöke, Vona Gábor arra kérte pártja tagjait és szimpatizánsait, hogy támogassák a rászoruló kárpátaljai magyar családok számára meghirdetett adománygyűjtést. Az összegyűlt összegből vásárolt alapvető élelmiszerek és használati cikkek kiosztását tavaly ősszel kezdték meg az itteni magyarlakta települések óvodáiban.

A párt vezetőinek elmondása szerint azért esett a választás az óvodákra, mert a gyermeket nevelő magyar családokat kívánták elsősorban segíteni, és így tudtak a legegyszerűbben eljutni hozzájuk.

Az eddigi tapasztalatokról az adományátadó delegációk vezetője, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke, Sneider Tamás beszélt a minap. Hangsúlyozta, az elmúlt bő félév során ő és más országgyűlési képviselők, illetve civil személyek számtalan alkalommal jártak Kárpátalján és adták át az adományokat a helyi óvodákban. Az adományozók jártak Barkaszón, Benében, Beregszászon, Beregújfaluban, Borzsován, Csetfalván, Gáton, Guton, Mezőváriban, Nagyberegen, Nagymuzsalyban, Nagypaládon, Nevetlenfaluban, Palágykomorócon, Sárosorosziban, Szernyén, Tiszabökényen és Ungváron is. Az átadott tartós élelmiszerek, könyvek, gyermekjátékok, kifestők és készpénz összértéke több millió forintra rúg. A parlament alelnöke kiemelte, a szervezésben Kovács Dezső, a párt helyi aktivistája segített.