Oda a 20 fokos húsvét?


A korábbi időjárási előrejelzésekkel ellentétben úgy tűnik, valamivel hűvösebb ünnepre készülhetünk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentése szerint vasárnap 17, hétfőn 16 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken eleinte derült vagy gyengén felhős idő várható, délutántól növekszik, vastagszik nyugat felől a felhőzet. Csapadék nem lesz. Az északnyugati, északi szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

A hétvége első napján már sok lesz a felhő, rövid napos időszakok lehetnek, késő délutántól szakadozik, csökken a felhőzet. Szórványosan valószínű eső, zápor. A Dunántúlon megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Húsvét vasárnapján változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A Tiszántúlon lehet néhol zápor. A déli szél északnyugaton megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett rövid napos időszakokra számíthatunk húsvét hétfőn, helyenként alakulhat ki kisebb eső, zápor. A Dunántúlon néhol megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

mti