Újabb egymillió forint Mezővárinak


Algyő is odaállt a hódmezővásárhelyi kezdeményezés mellé, hogy Mezőváriban új óvoda épüljön. A nagyközség egymillió forintot adományoz a kárpátaljai településnek.

Hódmezővásárhely önkormányzata tavaly indított gyűjtést az ukrajnai Mezővári számára. A kezdeményezéssel a többségében magyarlakta település számára új óvodát építenek majd.

„A környékbeli községek közül Székkutas és Maroslele már hozzájárult anyagilag az új óvoda létesítéséhez, most pedig Algyő jelezte, hogy támogatja Mezővárit”

– tájékoztatta Almási István szerdán a sajtó képviselőit. A vásárhelyi polgármester megköszönte a segítséget a nagyközség polgármesterének és képviselő-testületének.
Molnár Áron, Algyő első embere elmondta, örömmel csatlakoznak minden olyan programhoz, amellyel a határon túli magyarok életét teszik jobbá. Algyő 1 millió forintot adományoz Mezővárinak.

Újságírói kérdésre Hegedűs Zoltán alpolgármester ismertette: eddig mintegy 42 millió forint összeg és 18 millió forintnyi tárgyi felajánlás érkezett. A Kárpátaljai Református Egyház már kiválasztotta a céget az óvoda tervezésére. Ennek összege másfél millió forint, ezt a vásárhelyi önkormányzat már át is utalta a püspökségnek – közölte a promenad.hu.