Adomány Técsőnek: “Célba ért a kárpátaljai gyűjtés”


Jelentős összegű adományt gyűjtöttek a Ferencváros Szurkolói Csoportjainak közössége a kárpátaljai Técsőnek.

A félajánlásokat a minap el is juttatták a rászorulóknak. A szurkolók kisebb csoportja személyesen vett részt az adományok elosztásában. Először református istentiszteleten vettek részt, majd ezt követően megtekintették a Técsői Református Líceumot és az épülő magyar óvodát is. A szurkolók adományuk első felét az óvoda bebútorozására ajánlottak fel.

Az összegyűlt adomány másik felét élelmiszer csomagokra költötték, melyből 90 db-ot sikerült venni. A csomagok átadásáról, élményeikről így írnak a szurkolók közösségi oldalukon:

… a Ferencváros tábora 90 családon, idős emberen, betegeken tudott segíteni az elmúlt hónapok adakozásának hála. Mi a múlt vasárnapi napon ebből 16 helyszínen 17 csomagot osztottunk szét a református tiszteletes segitségével. Amivel volt szerencsénk találkozni, azt leírni lehetetlen és a képek se tudják visszaadni, azokat az emberi sorsokat, tragédiákat, amik a fotók mögött rejlenek. Tisztességes, dolgos magyar emberekről van szó, akikkel az élet nem bánt kesztyűs kézzel. Találkoztunk idős és beteg emberekkel, rokkantakkal, vakokkal, nyomorékokkal, vagy éppen olyan családdal, ahol a gyerekek születésük óta betegek. Azt bizonyosan kijelenthetjük, hogy az adományunk nagyon jó helyre került, olyan emberekhez, családokhoz, ahol tényleg nagy szükség van rá. Az a 4 óra (míg az adományokat osztottuk) mindannyiunk számára felkavaró volt és örök emlék marad.

 

A szurkolók hálájukat fejezik ki mindenkinek, akik részt vettek a segélyezési programban.

Következzen néhány kép kárpátaljai útjukról: