Kétes múltú parancsnok Ugocsában


Megdöbbentő részletek derültek ki a Nagyszőlősi Járási Hadkiegészítő Parancsnokság vezetőjének múltjáról. Egy Szergej Kreszt nevű Facebook-felhasználó közösségi oldalán arról írt, hogy a tavalyi év végén kinevezett Vaszil Zubatov korrupt, gátlástalan érdekhajhász, aki kapcsolatai révén, eddig megúszta felelősségre vonást.

„Zubatov alezredes a Luganszk megyei Belovodszkij járás hadkiegészítő parancsnoka volt, amíg korrupció miatt fel nem mentették tisztségéből. A mobilizáció elkerüléséért fogadott el kenőpénzt. Egy megbízható forrás szerint a parancsnok 500 és 1200 dollár – az adott személy anyagi hátterének és jövedelmének megfelelően – közötti összeg fejében elintézte, hogy az illetőt ne mozgósítsák. A forrás szavai szerint a behívók átnyújtása totális jelleget öltött. De nemcsak ebből csinált üzletet. Miután kinevezték parancsnoknak az egyik farmergazdával egy üdülőtelepet hozott létre. A földeket önkényesen foglalták el, Makszim Rukasz bíró fedezése alatt. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) eljárást indított ellene, ám családi kapcsolatai révén Zubatov elkerülte a felelősségre vonást és végül a hadseregnél maradhatott. Egy ideig nem lehetett hallani róla semmi, de most ismét felbukkant”

– írta rágalmazásnak tűnő bejegyzésében Szergej Kreszt ITT, amit közben már eltávolítottak. De ITT olvashatunk hasonlókat.