Megverték Abdeslam védőügyvédjét


Bántalmazták a novemberi, párizsi terrortámadások megszervezésével vádolt Salah Abdeslam ügyvédjét, Sven Maryt – írta rendőrségi forrásokra hivatkozva a Le Soir belga napilap. A bántalmazás csak a jéghegy csúcsa, százával érkeznek a védőügyvédhez a fenyegető levelek – tudta meg a VS.

A 126 nap bujkálás után elfogott terrorista védőügyvédjét a Brüsszelben, két helyszínen elkövetett öngyilkos merényletek után érte a támadás. A szóbeli és fizikai agresszió részleteiről nem közölt további információkat a rendőrségi forrás, de utána az ügyvéd elmondta, hogy munkatársai biztonsága érdekében be kellett zárnia irodáját.

Az ügyvéd nem kért rendőrségi védelmet, noha elmondása szerint, amióta elvállalta Salah Abdeslam ügyét, százával érkeznek a sértő és fenyegető levelek, egyenlőségjelet téve személye és védence közé.

Sven Mary hozzátette, ha tudta volna, mi minden következik még – utalva ezzel az eddig harmincegy áldozattal és több mint kétszáz sérülttel járó merényletekre –, nem vállalta volna el a terrorista védelmét.