Újabb robbanás Brüsszelben


Rendőrségi akció zajlik a brüsszeli Schaerbeek negyedben, ahonnan az eddigi értesülések szerint kedden reggel a repülőtérre indultak a terrortámadás elkövetői. A területet lezárták, fegyveres erők érkeztek és katonai járműveket is láttak a helyszínen – jelentette az RBTF közszolgálati televízió. Egy villamosról az utasokat is leszállították.

Helyszíni jelentésekre hivatkozva közölték: a műveletek megkezdésekor robbanást, majd fegyverropogást lehetett hallani.

Az akcióra a terrortámadásokkal kapcsolatban zajló nyomozás részeként került sor- írja a 24.hu.


A robbanás a rendőrség különleges egységeinek a helyszínre érkezésekor történt. A környéket páncélozott járművek segítségével lezárták a felfegyverzett és álarcot viselő rendőrök. A belga hírügynökség tájékoztatása szerint az akció a kedden, két helyszínen elkövetett terrortámadások után indított nyomozás része.


A belga RTL beszámolója szerint a rendőrségi akció kezdetén egy robbanás hallatszott a negyedben, a környéket lezárták, mindenhol felfegyverzett rendőröket és katonai járműveket látni.Schaerbeek exclusivité Sudpresse sudpresse


A De Standaard című lap úgy tudja, hogy több párhuzamos rendőrségi akció is zajlik Brüsszel térségében – írja az origo.hu.


Valaki megsebesülhetett, mert egy mentőautó tart a helyszínre.


A rendőrség pénteken Brüsszelben razziázott. Ennek keretében fogták el a három férfit. Az MTI úgy tudja, hogy az elfogottak közül ketten könnyebben megsebesültek az akcióban, egy ember pedig meghalt. A főügyész az előállítottak között megemlített egy Salah A. és egy Tawfik A. nevű férfit is.

Köztük az a férfi is megsérült, akinek a keddi terrortámadáshoz is köze van. A férfit Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében fogták el. A környéken robbantásokat is lehetett hallani, de csak a rendőrök robbantották fel a városban talált gyanús csomagokat.