Azonosították a harmadik repülőtéri robbantót


Azonosították annak a “terrorkommandónak” a harmadik tagját, amely a hét elején robbantásos merényletet követett el a brüsszeli nemzetközi repülőtéren – jelentette a belga sajtó szombat délben. A rendőrség Faycal Cheffou néven említi a gyanúsítottat, akit már a merényletet követő nyomozás keretében őrizetbe vettek.

A hatóságok pénteki közleménye szerint a férfit, akit akkor még csak Faycal C.-ként említettek, az ügyészség épülete mellett vették őrizetbe. A közleményben még nem utaltak arra, hogy ez az ember a térfigyelő kamerák felvételein is látható háromfős terrorcsoport “harmadik tagja”, aki sötét kalapot és világos felöltőt viselt a brüsszeli repülőtéren. Két társa önmagát is felrobbantotta a keddi merényletben.
A Le Soir francia nyelvű belga napilap értesülése szerint az a taxisofőr ismerte fel, aki a támadókat a reptérre szállította.

Két nappal a brüsszeli terrortámadások után rátámadtak a doeli atomerőmű egyik biztonsági őrére, megölték és elvették a belépőkártyáját – írja a Derniere Heure nevű belga lap.
Az eset két nappal a keddi brüsszeli merényletek után történt a belga fővárostól 60 kilométerre lévő Charleroi nevű településen, ahol az atomerőmű is működik. Korábbi hírek szerint az Iszlám Állam éppen ez ellen az atomerőmű ellen szervezett merényletet.
A Derniere Heure információját egyelőre nem erősítették meg hivatalos forrásból.

mti