Újabb orosz katona halt meg Szíriában


Szolgálatteljesítés közben elesett egy orosz katona Szíriában, a különleges erők (Szpecnaz) tagja a terroristák elleni légicsapásokat irányította Palmira környékén – közölte a hmeymimi orosz bázis egyik tisztje.

„Homsz tartomány Tadmor település környékén szolgálatteljesítés közben elhunyt a különleges erők egyik tisztje, miközben a terrorista célpontok elleni légicsapásokat irányította. A tiszt már egy hete Palmira közelében teljesített szolgálatot és a feladata az Iszlám Állam fontos objektumainak felderítése volt, amelyekről pontos koordinátákat közölt a légicsapást végző orosz bombázóknak”

– olvasható a közleményben.

Bár az orosz repülőgépek nagy része elhagyta Szíriát, ez nem jelenti azt, hogy teljesen felfüggesztik a szíriai hadműveletet. Március 20 és 23 között 41 bevetést hajtottak végre az orosz gépek Palmira környékén és 146 csapást mértek a terroristák célpontjai ellen. Legalább 320 terroristát öltek meg, hat bázist, öt páncélost, hat tüzérségi ágyú vált semmivé lőszerraktárokkal és más járművekkel együtt.