Elfogtak egy férfit, aki hamis okmányokkal látta el a terroristákat


Elfogtak Olaszországban egy algériai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy hamis papírokkal látta el a párizsi és a brüsszeli merénylőket. Dzsamál ed-Dín Uáli vélhetően egy bűnbanda tagja volt, amely Salah Abdeslamnak is készített hamis okmányokat.

Olaszországban elfogtak egy algériai állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy hamis papírokkal látta el a párizsi és a brüsszeli merényletek végrehajtóit – jelentette az olasz sajtó.

Dzsamál ed-Dín Uáli a gyanú szerint egy hamis papírokkal kereskedő banda tagja. A 40 éves férfivel szemben a belga hatóságok bocsátottak ki európai elfogatóparancsot illegális bevándorlóknak szánt hamis okmányok elkészítése, illetve beszerzése miatt.

A belga rendőrség egy brüsszeli lakásban októberben tartott razzia során olyan papírokat talált, amelyeken Uáli neve szerepelt. Az okmányok között voltak, amelyeket

a tavalyi párizsi és a mostani brüsszeli terrortámadások egyes végrehajtóinak fotójával és álnevével állítottak ki.

Kiderült az is, hogy a párizsi merényletekben kulcsszerepet játszó, március 18-án Brüsszelben elfogott Salah Abdeslam is használt Uáli bandája által kiállított papírokat.

mti