Német cégek aggódnak, mert nem jönnek a menekültek


Csak nagyon kevés bevándorló hajlandó elhagyni Idomenit, és jól felszerelt menekültszállásokra menni. Még mindig abban bíznak, hogy Macedónia megnyitja a határt és továbbengedi őket. A görög hatóságok buszokkal próbálják elvinni a táborból a migránsokat, de senkit nem kényszerítenek.

Közben az egyik kelet-német tartomány menekülteket fogadna be, a munkaadók aggódnak ugyanis, hogy kevés menedékkérő érkezik hozzájuk.

A görögországi Leszbosz szigetén aktivisták azért tiltakoznak, mert a hatóságok fogva tartják a görög szigetekre érkező migránsokat. A görög válságstáb szóvivője azt közölte, a bevándorlókat nem fogják sokáig feltartóztatni, de meg kell vizsgálni, kinek van jogosultsága menekültstátuszra.

Pénteken mindössze 161 migráns érkezett a török partokról az Égei-tengeri szigetekre. Az Európai Unió és Törökország egy hete állapodott meg arról, hogy visszafordítják a Görögországba érkező illegális bevándorlókat – irat az M1 .

A kelet-németországi Türingia befogadna néhány ezer menekültet, akár az Idomeniben rekedt migránsok közül is.

Bodo Ramelow, a tartomány miniszterelnöke a Der Spiegelnek hangsúlyozta: nem csak humanitárius okok miatt kezdeményezi a menekültek befogadását. Munkaadók keresték meg, akik aggódnak, hogy már egyáltalán nem érkeznek az országba menedékkérők.