Locsolóversmondó délután Macsolán


A hagyományhoz híven a beregszászi járási Macsolán az idén is megrendezték a hímesfestő, rajzverseny és locsolóversmondó délutánt. Biriki Erzsébet járási képviselő, az UMDSZ macsolai alapszervezetének elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

– Virágvasárnap – már a nevében is benne van a tavaszvárás, a húsvéti előkészületek sugallata, az ünnepi hangulat tele reménnyel, várakozással. Ezt szeretnénk még szebbé, kifejezőbbé tenni rendezvényünkkel, feleleveníteni a régi hagyományokat.

A gyerekeket is bevonva felidézni a múltat, s átadni olyan dolgokat, ami fontos nekünk, érték számunkra. Rajzversenyünk azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek képekben is megfogalmazzák, mit gondolnak a húsvétról.

– Jó keresztény szokás szerint arra buzdítok mindenkit, hogy húsvét másnapján bátran locsolkodjunk, ne menjen feledésbe ez az ősi népszokás. Locsolóversmondó versenyünk is azt a célt szolgálja, hogy a fiúk szebbnél szebb versekkel készüljenek a húsvétra

– tette hozzá Biriki Erzsébet.
Ezt követően a műkedvelő csoport magyar népjátékokkal, locsolóversekkel, leánytánccal és népdalcsokorral kedveskedett a jelenlévőknek Fekete Andrea klubvezető irányításával. A résztvevők megcsodálhatták a gyönyörű rajzkiállítást, a színvonalas húsvéti kompozíciókat. A gyerekek nagy örömére Biriki Bernadett elhozta kedvenc nyulait, így sor kerülhetett a nyuszisimogatásra.

forrás_KISZO