Kézilabda: vereséggel kezdte a rájátszását a Kárpáti


Vereséggel kezdte az ukrán női kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszását az Ungvári Kárpáti kézilabdacsapata. Borvariban Borisz Petrovszkij csapata a Dnyiprjanka Herszon ellen szenvedett vereséget.

Egy nappal később a Szpartak Kijev legyőzésével már javítani tudtak, ma a nagy rivális Halicsanka Lvivvel találkoznak.
Remekül indult a Dnyiprjanka elleni találkozó, hiszen hat perc után már 4–0-ra vezettek az ungváriak. Ezután a herszoniak védekezése feljavult és a félidő derekára kiegyenlítettek, sőt át is vették a vezetést a szünetre már hat gólos (13–19) előnnyel ment a Dnyiprjanka. A fordulás után az ungvári gárda futott az eredmény után, kapkodás, sok hiba jellemezte a játékukat, a Kárpáti végül 33–28-as vereséget szenvedett.

A játéknap másik meccsén a Halicsanka Lviv magabiztos győzelmet (36–20) aratott a Szpartak Kijev felett.

Így a két csapat között mindössze két pontra olvadt a különbség.

A rájátszás második meccsén Borisz Petrovszkij tanítványai a Szpartak Kijev ellen léptek parkettre. A házigazdák ragadták magukhoz a kezdeményezést a 28. percig vezettek is, ám ekkor a Kárpáti fordítani tudott és a félidőben 13–11-es ungvári vezetést mutatott az eredményjelző. A második játékrészben maradt a különbség, az ungváriak nem engedték ki a kezükből a győzelmet, a vége 25–22 lett. A Halicsanka a második napon sem hibázott és 34–21-re legyőzték a Dnyiprjanka együttesét.

A mai zárónapon 13:30-tól (kelet európai-idő) rendezik a Kárpáti–Halicsanka és 15:45-től a Szpartak–Dnyiprjanka mérkőzést.