A miniszterelnök állítja, nem titkos ügynök


Dacian Cioloș román miniszterelnök határozottan tagadta, hogy azért foglalt volna állást a hatóságok által nehezebben nyomon követhető feltöltőkártyák ellen, mert titkos ügynök lenne, akinek érdekében állna a lehallgatások és nyomon követések megkönnyítése.

„Nagyon közérthetően szeretnék fogalmazni: nem vezényelt semmiféle hátsó szándék amikor ezekről a dolgokról beszéltem (a feltöltőkártyákról és romániai használatukról). Úgy érzem, hogy fontos lenne a román társadalom számára, ha letudnánk ülni bizonyos dolgokat megbeszélni, és ok-okozati szempontok figyelembevétele mellett döntést hozni”

– idézte Dacian Cioloșt az Agerpres román hírügynökség.

A miniszterelnök ingerülten hozzátette, látta korábbi, szóban forgó kijelentésének olyan olvasatát, miszerint titkos ügynök lenne, akinek politikai hatalma révén érdekében állna a feltöltőkártyás rendszer megszüntetése. Cioloș határozottan kijelentette, soha nem volt, jelenleg sem az, és nem is lesz titkos ügynök, valamint reméli, a román társadalom kigyógyul az összeesküvés elméletek gyártásából, különösen akkor, amikor az ország miniszterelnöke megnyilvánul valamilyen kérdésben – írta az Itthon.ma.