Fejmosás miatt gyilkolt egy volóci férfi


„Agyamra ment, hogy folyamatosan kioktatott” – indokolta szörnyű tettét az 33 éves volóci férfi, aki több késszúrással megölte 53 éves hitelezőjét.

A szörnyű gyilkosság március 28-án egy volóci üzletben történt, nyitáskor a vásárlók találták meg az eladó vérbe fagyott holttestét. Mint kiderült több késszúrással végeztek a zúgói (Huklivij) nővel.

„Az rögtön bebizonyosodott, hogy nem rablás miatt ölték meg a nőt, mivel a kasszában ott volt 4000 hrivnya. Az elkövető nem vette el a nő táskájában lévő pénztárcát sem, amiben 1250 hrivnya volt. Ott hagyta az ékszereket és a telefont is”

– nyilatkozta a rendőrség.

A rendőrök megvizsgáltak minden látogatót és olyan embert, akinek tartozása volt. Ekkor került képbe egy 33 éves munkanélküli férfi, akinek rossz viszonya volt a tartozása miatt. Nincs családja és ideiglenes munkákból él.

A rendőrök egyre mélyebbre ástak és a férfi végül beismerte a tettét. Szavai szerint a gyilkosság estéjén kávézni ment és kifizetni a tartozását, de az eladótól fejmosást kapott. Ezután elment a boltból és egy késsel tért vissza. A nyomozóhatóság kezdeményezte az elkövetőt előzetes letartóztatását, szándékos gyilkosság vádjával el fogják ítélni. Héttől 15 évig terjedő börtönre számíthat.