Nem létező autótolvajt üldöztek a rendőrök Ungváron


Mintegy hat órán át nem létező autótolvajt üldöztek a rendőrök a megyeszékhelyen, az Ungvári, a Munkácsi és a Perecsenyi járásban.

Történt pedig, hogy a város 27 éves lakosa locsolkodni ment, cseh rendszámmal ellátott Nissan személygépkocsiját az egyik háztömb előtti parkolóban hagyta. A nőismerősök látogatása kissé elhúzódott, közben a férfi néhány felest is legurított. Amikor hazaindult volna, az autójának a hűlt helyét találta – írta a KISZO.

Értesítette a rendőrséget, amely nagy erőket bevetve indult megkeresni a tolvajt. Tizenhét szolgálati gépkocsi és negyvennégy egyenruhás három járás területén próbálta elfogni az állítólagos elkövetőt. Órák teltek el, amikor a károsult egyik Dobronyban lakó rokona telefonon közölte, a keresett jármű az ő udvarán van. Nem lopta el, csupán áprilisi tréfának szánva ekképpen ugratta az unokaöccsét.

A rendőrök kiszálltak a falusi portára, ahol valóban ott állt az „eltűnt” Nissan.

Tréfa ide, áprilisi ugratás oda, a dolog nagyon drágára sikeredett. Csak a rendőrségi üzemanyagköltség meghaladta a 3600 hrivnyát, az egyéb kiadásokkal pedig a nem létező autótolvaj üldözése 16 300 hrivnyát emésztett fel. Az persze még nem tisztázott, fog-e fizetni a tréfacsináló, illetve indul-e ellene eljárás. A törvény szerint a rendőrség szándékos félrevezetése büntetendő cselekmény…