Megint olajat és gázt talált a Mol Pakisztánban


Újabb szénhidrogén-találatról számolt be szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján a Mol, a cég közleménye szerint a pakisztáni Karak blokkban sorozatban a harmadik fúrásnál találtak olajat és földgázt.

A Mol közleménye szerint a blokk operátora, a Mari Petroleum egy mélyebb rétegben talált nyersanyago, a próba során kőolaj és földgáz került a felszínre napi 1425 hordó és 1,18 millió köbláb (napi 197 hordó kőolaj-egyenérték) hozammal – tudatta a portfolio.hu.

A Mol több mint tizenhét évre visszanyúló, stabil jelenléttel rendelkezik az országban, öt blokkban van részesedése – hangsúlyozza a közlemény.

Pakisztáni kutatási-fejlesztési törekvéseink jelentősen hozzájárulnak a New Upstream Programunk sikeréhez, amely célja, hogy a Mol-csoport portfóliója önfinanszírozóvá váljon akár 35 dollár/hordó olajár környezetben is.

Pakisztáni tevékenységünk kulcsfontosságú ebből a szempontból és hisszük, hogy eszközeink további feltáratlan potenciált rejtenek az országban – mondta a találat kapcsán Berislav Gašo, a Mol-csoport Kutatás és Termelés üzletágának ügyvezető igazgatóhelyettese.