Tömegével erőszakolhatták meg a gyerekeket a békefenntartók


Egyre borzasztóbb részletek derülnek ki a békefenntartókról, az is előfordult, hogy három lányt kikötöztek és arra kényszerítették őket, hogy kutyával közösüljenek, ezért az ENSZ tovább vizsgálódik.

Stephane Dujarric ENSZ-szóvivő azt mondta, újabb esetekről értesült az ENSZ, amelyekben marokkói és burundi békefenntartókat vádolnak szexuális bűncselekmények elkövetésével a Közép-afrikai Köztársaság területén. Az egyik sértett egy 14 éves lány.

Szerdán az ENSZ sajtóirodája közölte, a világszervezet közép-afrikai missziója az afrikai ország Kemo tartományába utazott, hogy kivizsgálják az eseteket.

Az ENSZ békefenntartóit több tucatnyi szexuális bűncselekmény elkövetésével vádolták meg a Közép-afrikai Köztársaságban. Az AIDS-Free World nevű amerikai civil szervezet szerint az ENSZ Gyermekvédelmi Alapja (UNICEF) nemrég 98 lánnyal készített interjút, akiket a a békefenntartók szexuálisan bántalmaztak. Hárman azt mesélték, hogy 2014-ben a Sangaris egyik parancsnoka negyedik társukkal közösen kikötözte, levetkőztette és arra kényszerítette őket, hogy egy kutyával közösüljenek. A világszervezet ígéretet tett a szexuális visszaélések elleni keményebb fellépésre.
faktor.hu