Ungvár nyerte a Téli Kupa


Az Ungvári FC nyerte a labdarúgó megyei Téli Kupát, mivel a sorozat csütörtöki fináléjában 800 néző előtt a vártnál simábban 6–0-ra legyőzte a Munkácsi Sportiskola csapatát az ungvári Avtomobiliszt Stadionban.

A hazai egylet gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a győzelem kérdését. Az Ungvári FC első perctől kezdve jobban és veszélyesebben futballozott. A 15. percben az ungváriak Vaszil Pinyasko góljával a szereztek vezetést, tíz perccel később már kettővel mentek, Olekszandr Bako vette be a vendégek kapuját. A félidő hajrájában Hegedűs Róbert 3–0-ra növelte az ung-partiak előnyét. A második játékrészben sem változott a játék képe. A fizikailag és technikailag is képzett hazaiak uralták a mérkőzést és újabb három góllal terhelték meg a Munkácsiak kapuját. Hegedűs újra betalált, Vaszil Gorszkij és Ivan Szkunzjak egy-egy találattal iratkozott fel a góllövők listájára. A munkácsiaknak gyakorlatilag semmi esélye nem volt a győzelemre, az Ungvári FC a játéka alapján megérdemelten nyerte meg a szezon első trófeáját.

Az ünnepélyes díjkiosztón a kupát, valamint az első és második helyezettnek járó érmeket Ivan Duran, a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke adta át.