Fury vs Klitschko 2 – köztessúlyon!


Úgy látszik, hogy tovább tart a nehézsúly legjobban várt visszavágója körüli mizéria. Mint ismeretes, a több, mint 10 éven át uralkodó ukrán tavaly novemberben kapott ki brit riválisától egy fájdalmasan egyoldalú mérkőzésen – olvashatjuk a Profiboksz oldalán.

Klitschko nagyon tanácstalannak tűnt a mérkőzés során, és többször is nehezményezte ellenfele méreteit, és úgy gondolja, hogy nagy hátrányban kellett végigküzdenie a 12 menetet. Így jött az ötlet, mikor a múlt héten ellátogatott Mexikóba, hogy megnézze egyik kedvenc bunyósának, Saúl Álvareznek a felkészülését a szintén brit Amir Khan ellen:

“Mindig is csodáltam Canelot. Igazán kemény bunyós, a szíve mindig a helyén van, és a hajának köszönhetően számtalan háborút nyert meg és persze a hölgyek kegyeit is. Amikor beszélgettünk a vereségemről, és elmeséltem neki aggodalmaimat, akkor tette fel a kérdést: miért nem küzdötök meg köztessúlyon? Azonnal tudtam, hogy megvan végre a kulcs a győzelemhez: a 240 fontos súlyhatár!”

Aki régebb óta követi az új nehézsúlyú bajnok mérkőzéseit, és pláne az étrendjét, tisztában lehet vele, hogy bizony ez komoly gondot okozhat majd az angol úriembernek, aki 250 font alá nem igen szokott bemérni. Ráadásul mióta a könyvgyűjteményét felégették, mély depresszióba esett és hatalmas mennyiségű étel elfogyasztásával próbálja meg feledtetni a szomorú veszteséget.

Egyelőre nincs semmi hír Furyék háza tájáról, de nem valószínű, hogy belemennek egy ilyen megállapodásba, és sajnos akár a mérkőzés is kútba eshet. A fejleményekről a komment szekcióban értesítjük kedves olvasóinkat.