Megint csoportos nemi erőszakot követtek el migránsok Skandináviában


A héten szomorú véget ért 1700 egyetemista hajókirándulása: öt férfit vettek őrizetbe csoportos nemi erőszak vádjával, amikor a hajó kikötött Stockholmban. Helsinki rendőrfőnöke nemrég azt mondta: Európa egy eddig ismeretlen volumenű és típusú bűncselekményt kapott a nyakába a migrációval.

A kikötés után őrizetbe vett férfiak közül kettőt gyilkosságban való részvétellel is vádolnak – jelentette a közmédia helyszíni tudósítója szombat reggel.
Hangsúlyozta:

a nemi erőszak nem újfajta bűncselekmény, de olyan eset, hogy egy nőt egymás után többen is megerőszakolnak, korábban Skandináviában nem fordult elő.

Tudósítónk beszámolt arról is: pénteken Finnországban ítéletet hoztak egy, három fő által elkövetett csoportos nemi erőszak ügyében, melyet Helsinki főpályaudvarának környékén követtek el. A férfiak mind letöltendő börtönbüntetést kaptak, 4, illetve 2 évet, és 13 500 eurós pénzbüntetést kell fizetniük.

Egy másik ügyben is egy migráns férfit vádolnak kétszeres nemi erőszakkal, a férfi szintén börtönbüntetést kapott.

Annak kapcsán, hogy finn miniszterelnök házából mégsem lesz menekültszállás, tudósítónk azt mondta:

nagyon komoly kritikát kaptak az uniós országok vezetői amiatt, hogy ők invitálták a menekülteket Európába.

A listán van Juha Sipilä is, aki kempelei házát ajánlotta fel befogadóközpontnak. A kormányfőnek állítólag megesett a szíve a szíriaiakon. A szíriaiak közül azonban nagyon kevesen jutottak el Finnországba, annál több iraki jött.

Munkatársunk felidézte: tavaly Kempelében egy iraki és egy afgán fiatal megerőszakolt egy 14 éves lányt. Ez ledöbbentette a miniszterelnököt, és átgondolta, kell-e ekkora publicitást adni a házának. Végül a felajánlásából nem lett semmi, ő maga azt mondta, biztonsági kockázatot jelentett volna a házba migránsokat költöztetni.

Pénteken egyébként 570 ezer euróért eladta az ingatlant, a hírek szerint egy kisebbe költözik.

mti