Kettős vereséget szenvedett a Kárpáti Törökországban


Nem sikerült döntőbe jutnia az európai kupaporondon még érdekelt Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapatának.

A Challenge Kupában eddig bravúrosan menetelő ungváriak a török Kastamonu együttesével kerültek össze a legjobb négy között. Sajnos a klubvezetés megfosztotta a kárpátaljai szurkolókat attól az élménytől, hogy szurkolhassanak a lányoknak. Valamiért a Kárpáti elöljárói úgy döntöttek, mindkét találkozót Törökországban játsszák le. Feltehetően a pénztelenség vitte rá őket erre, mert ilyen esetekben a vendéglátó klub nemcsak a vendégegyüttes összes kiadását állja, hanem általában még bónusszal is kedveskedik.

Az első meccsen a Kárpáti eléggé udvariatlanul kezdett, és a szünetben három góllal is vezetett. Ám a folytatásban Borisz Petrovszkij csapata visszavett, és végül 24–20-as vereséget szenvedett.

A másnap megrendezett visszavágón már végig a hazai közönség előtt kézilabdázó török csapat vezetett, és 30–25-arányban múlta felül a Kárpátit, összesítésben így 9 gólos különbséggel jutott a legkisebb európai kupasorozat fináléjába, ahová, ha esetleg Ungváron lett volna a visszavágó, a Kárpátinak minden esélye meglett volna bekerülni.