Útinformációk online


Az Ukravtodor online fog értesítést adni az útjavításokról.

A Yandex és az Ukravtodor beindított egy közös projektet. A Yandex térképszolgáltatójának oldalán láthatjuk majd az útjavítások menetét, torlódásokat és más, közlekedéssel kapcsolatos információkat Kárpátalján és Ukrajna más megyéiben.

Ez főleg azoknak nyújthat segítséget, akik navigátorokat használnak közlekedés közben és állítólag már minden nyolcadik sofőrnek van navigátora. Olyan fontos információkat is megjelenítenek majd a Yandex oldalán, mint a tüntetésekkel kapcsolatos útlezárás, ami a jelenkori Ukrajnában nagyon is aktuális, így a Yandexet használó sofőrök időben elkerülhetik a bosszankodást.

A Yandex korábban is feltüntetett ilyen információkat, de azok nem voltak teljesek, és azokat a nyílt forrásokból elérhető adatokból szerezték be, de most az Ukravtodorral való együttműködésből adódóan sokkal pontosabb és széleskörűbb információt fognak közölni.

Ebben az évben valószínűleg nem sok útjavítással kapcsolatos információ lesz a kárpátaljai utakon, hisz az állam ebben az évben mindössze 76 millió hrivnyát költene csak az útjaink karbantartására.