50 millió török személyes adatai szivárogtak ki


Hackerek mintegy 50 millió török állampolgár személyes adatait szivárogtatták ki az interneten. Ha a világhálóra kihelyezett adatok valódinak bizonyulnak, akkor ez az egyik legnagyobb netes adatkiszivárogtatás.

Az eddigi hírek szerint tíz emberből nyolcnak valósak az adatai. Az adatbázis 49 millió 611 ezer 709 bejegyzést tartalmaz, mindegyik egy-egy ember magánjellegű adatait tartalmazza, veszélyeztetve ezáltal őket, lehetőséget teremtve adataikkal való visszaélésekre és egyéb csalásokra.

A bizalmas információkat megjelentető internetes címen olyan izlandi társaság található, amely éppen az effajta kiszivárogtatásokra specializálódott.

Ez az eset nem az első, az utóbbi időben több hasonló szivárogtatás is történt, amely felkavarta a kedélyeket a világban. Tavaly például összesen 22,1 millió jelenlegi és volt amerikai szövetségi alkalmazott adatait lopták el hackerek az amerikai kormány személyzeti hivatalától, ez a bűncselekmény tehát az Egyesült Államok lakosságának közel 7 százalékát sújtotta.

forrás_faktor