Megérkezett a legvadabb Lada


A Ladának komoly autósportos hagyományai vannak, máig nagy kedvencek a Lada VFTS-esek a rali pályákon. Ténylegesen komolyabb sportértékű részvétele a gyártónak a túraautó-világbajnokság (WTCC) révén van, ám eddig egy-egy futamgyőzelmen kívül sokat nem tudtak felmutatni.

Az orosz cégnél is új szelek fúnak, jönnek az új modellek, változtatni kívánnak régies imidzsen többek közt sportos vonalat behozva a kínálatába. A sportos ötajtós Kalina NFR lenne ez az autó, amely 1.6 literes szívóbenzinesből présel ki 136 lóerőt, ami egy ötfokozatú manuális váltóban folytatódik, hogy a végeredmény egy 9,2 másodperces 0-100-as gyorsulást tudó autót legyen. A modell végsebessége 203 km/h – közölte a HVG.

Ezek a jellemzők azért nem túl acélosak, összehasonlítva a manapság jócskán 200+ lóerős kis hothach-ekkel is, mint egy Fiesta ST, Clio RS, vagy egy Ibiza Cupra. Bár a Kalina NFR elvileg sport futóművet és kormányművet, nagyobb fékeket kapott. Mivel nem minden a teljesítmény egy élményautónál akár még jó is lehet a Kalina NFR.