Eltörölhetik a külföldről származó használt autók import adóját


A mai kormányülés során a miniszterelnök azt ajánlotta, hogy töröljék el a külföldről származó használt autók importjának adóját, persze csak akkor, ha nem orosz autóról van szó.

Elrendelte, hogy erről egy törvénytervezetet is benyújtsanak a parlamentbe, a használt autók import adója az autó értékének 10%.

„Szeretnék a Pénzügyminisztériumhoz, a Gazdasági Minisztériumhoz és az Állami Fiskális Szolgálathoz fordulni, hogy nyújtsanak be egy törvénytervezetet a parlamentbe, amellyel eltörölnék a külföldről származó használt autók importjának adóját”

– mondta a miniszterelnök.

„Ez minden egyes autóra vonatkozna, és kivételt csak az Oroszországból származó autók jelentenének. Több száz levelet kaptam, amelyek szerint ez lenne a helyes lépés, hogy az ország lakosai között lévő feszültséget enyhítsük és lehetőségük legyen autót venniük” – mondta a miniszterelnök.

Az a javaslat viszont még mindig nem került a törvényhozás elé, ami eltörölné a külföldi rendszámú autók kötelező 5 napos kilépési szabályát.

Korábban már eltörölték az import autókra kivetett pótlólagos behozatali illetéket. Részletes is írtunk arról, hogy Ukrajnában milyen szabályok és adók vonatkoznak a külföldön vásárolt autók itteni forgalomba helyezésére.