Megkapták pénzüket az egészségügyi dolgozók


Az egészségügyi dolgozók 2015-ös pályázatának valamennyi támogatottja részére átutalásra került az összeg – jelentette Gulácsy Géza, a „KMKSZ” JA igazgatója.

Mint ismert, portálunknak egymástól függetlenül több kórházi dolgozó is megerősítette, hogy ukrán kollégáik is felmarkolták a jelentős összeget. Emiatt viszont gyorsan elfogyott a 100 millió forintos keret, s így a magyar ápolónők nagy többsége már pénz nélkül maradt. Az esettel kapcsolatban akkor megkerestük a KMKSZ Jótékonysági Alapítványát is de választ nem kaptunk. Néhány nappal később a Magyar Országgyűlésben is téma volt a kárpátaljai egészségügyi dolgozók támogatása. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár ezt válaszolta:

bár több szűrőt beépítettek a pályázatba, „elképzelhető, hogy olyan emberek is részesültek ebben a támogatásban, akik nem kaphattak volna belőle”.

Most tehát végre megkapták a kárpátaljai magyar egészségügyi dolgozók a nekik járó pénzt. A KMKSZ Jótékonysági Alapítványa felhívja az érintettek figyelmét, hogy a KMKSZ regionális irodáiban tájékozódhatnak a részükre 2015-ben felszámolt összegről, a levont adóról és hadiadóról, illetve segítséget kaphatnak az adóbevallási ív kitöltéséhez is.

A bankkártya, illetve a támogatás a megfelelő OTP-bankfiókban felvehető.