Obama van a vécépapíron a Putyin-imádó étteremben„Hazafias éttermet” nyitottak nemrég a szibériai Krasznojarszkban.


A Prezigyent Kafe (Elnök kávéház) nevű szórakozóhelyen több politikus portréjával is találkozni: a legnagyobb termet Vlagyimir Putyin orosz államfő képei díszítik (még szívet is formáltak belőlük az egyik falon, egy életnagyságú figurájával pedig fényképezkedni lehet), Barack Obama amerikai elnökéit viszont a vécépapírra nyomtatták – írja a NOL.

Angela Merkel német kancellár, Petro Porosenko ukrán elnök, kormányfője, Arszenyij Jacenyuk és az ugyancsak ukrán Julija Timosenko képével szintén az egyébként NATO-blokknak nevezett toalettben lehet találkozni.

Vastag filceket is mellékeltek hozzájuk, hogy a vendégek összefirkálhassák őket.

– A legtöbb posztert naponta egyszer kell cserélni, Jacenyukét azonban kétszer is – mesélte a Komszomolszkaja Pravda moszkvai napilapnak az étterem egyik igazgatója, Szvetlana Lautman.

Az asszony az Egyesült Államokban tanult, mint a lapnak elmondta, ott szerezte a harmadik diplomáját közepes és nagyvállalkozások irányításából. Ám hazatért, mert úgy találta, hogy az amerikaiak unalmas életet élnek. A Putyint magasztaló vállalkozás beindítását azzal magyarázta, hogy szerinte az orosz elnök

„a világ legjelentősebb figurája”– Vannak, akik szidják Putyint. Szeretném jelezni nekik, hogy tatarozás zajlik az országban, tatarozás alatt pedig soha sincs rend. De egyszer majd véget ér – fejtegette Lautman.

forrás_NOL