Obama van a vécépapíron a Putyin-imádó étteremben


„Hazafias éttermet” nyitottak nemrég a szibériai Krasznojarszkban.

A Prezigyent Kafe (Elnök kávéház) nevű szórakozóhelyen több politikus portréjával is találkozni: a legnagyobb termet Vlagyimir Putyin orosz államfő képei díszítik (még szívet is formáltak belőlük az egyik falon, egy életnagyságú figurájával pedig fényképezkedni lehet), Barack Obama amerikai elnökéit viszont a vécépapírra nyomtatták – írja a NOL.

Angela Merkel német kancellár, Petro Porosenko ukrán elnök, kormányfője, Arszenyij Jacenyuk és az ugyancsak ukrán Julija Timosenko képével szintén az egyébként NATO-blokknak nevezett toalettben lehet találkozni.

Vastag filceket is mellékeltek hozzájuk, hogy a vendégek összefirkálhassák őket.

– A legtöbb posztert naponta egyszer kell cserélni, Jacenyukét azonban kétszer is – mesélte a Komszomolszkaja Pravda moszkvai napilapnak az étterem egyik igazgatója, Szvetlana Lautman.

Az asszony az Egyesült Államokban tanult, mint a lapnak elmondta, ott szerezte a harmadik diplomáját közepes és nagyvállalkozások irányításából. Ám hazatért, mert úgy találta, hogy az amerikaiak unalmas életet élnek. A Putyint magasztaló vállalkozás beindítását azzal magyarázta, hogy szerinte az orosz elnök

„a világ legjelentősebb figurája”

– Vannak, akik szidják Putyint. Szeretném jelezni nekik, hogy tatarozás zajlik az országban, tatarozás alatt pedig soha sincs rend. De egyszer majd véget ér – fejtegette Lautman.

forrás_NOL