Ukrán férfi is benne van a szegedi pénzmosásban


Előzetesben a szegedi játszótér egyik pénzzsonglőrje. A gyanú szerint a háromfős társaság az elnyert pénz négyötödét eltüntette, majd a beruházó céget eladták egy ukrán férfinak – írja a HirTV.

A Szegedi Vadaspark területén kialakított játszótér papíron 260 millió forintba került, a szegedi szocialisták szerint már az átadáskor látszott, hogy ennyi pénzt nem költöttek rá. A játszóteret nem a vadaspark, hanem egy magáncég építette, a kft. a szülőktől belépődíjat szedett a gyermekek után. A cégnek évekig kellett volna üzemeltetnie a játszóteret, de a társaságot időközben fantomizálta a tulajdonos.

„Akkor még olyanokkal hitegettek bennünket, illetve a szegedi lakosságot, hogy ez munkahelyteremtés lesz és ebből mindenkinek csak előnye fog származni. Hát, kérem, menjenek ki a Vadasparkba, nézzék meg, hogy mi van ott jelen pillanatban: egy torzó, ott áll üresen. A vadaspark nem tud vele mit csinálni, mert felszámolás alatt van a cég. Mindenki hallotta már, hogy ezt a céget már átjátszották egy ukrán származású egyénnek”

– mondta az ügy kapcsán Szeged szocialista önkormányzati képviselője, Ménesi Imre.

A pénzt fiktív szerződésekkel tüntethették el offshore cégek segítségével. Az ügyészség a gyanúsítottakat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, valamint különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsította meg.