A Beregdédai FC nyerte a Szuperkupát


A rendes játékidőben 0–0-ra végződő találkozót követően büntetőkkel a Beregdédai FC hódította el a kárpátaljai Szuperkupát, miután 4–2-re legyőzte a bajnok Ungvári FC-t.

A találkozót a házigazda Beregdédai FC kezdte aktívabban, néhány ígéretes helyzetet is sikerült kialakítani az első tíz percben, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A vendégek a félidő derekán kezdett éledezni, de nem találták a fogást a biztos védekezésre és abból való kontrákra apelláló vendéglátók ellen.

A második játékrészben már átvették az irányítást a vendégek, keményen és szervezetten védekezett Hidi István legénysége. Az utolsó percekben komoly nyomás alá helyezték a hazaiak kapuját, ám a hálóőr remek teljesítményének köszönhetően 0–0-ás eredménnyel zárult a rendes játékidő, ezért következett a tizenegyes párbaj. A tópartiak jobban bírta idegekkel, az ungváriak részéről Hegedűs Róbert lövését megfogta a beregdédai kapus, Ivan Szkunzjak pedig a keresztlécet találta el. A Bergdédai FC története során először hódította el a Szuperkupát. Hatalmas ünneplés kezdődött mind a pályán, mind pedig a nézőtéren.

Ivan Bandurovics lett az ungvári, Jurij Szlavik a beregdédai csapat legjobbja. A Szuperkupa-serleget Ivan Duran, a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke nyújtotta át.