Kárpát-medencei lelkész-focikupa


Tizedik alkalommal szervezték meg a Kárpát-medencei Református Lelkipásztorok Focibajnokságát. A félévente megrendezett esemény házigazdája pénteken Baranya volt. A kárpátaljaiak is jelen voltak a tornán.

Pénteken délután 13 órakor Balogh Attila az Ungi Református Egyházmegye esperese igei köszöntővel fogadta a lelkipásztorokat a Zinedine nevű Sportcentrumban, Baranyában. Öt csapatban tömörültek a lelkipásztorok:

Kárpátaljai, Nyírségi Református Egyházmegye, Szabolcs-Beregi Egyházmegye, illetve a határ mindkét oldalán levő Szatmári Református Egyházmegye.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a mieink csapatában nemcsak a szatmári egyházmegyéből lévő lelkészek képezték a csapatot: Nagy Tibor Szilágybagosból, Úri Imre Szilágyborzásból, Pakulár István Tasnádról igyekezett a csapat segítségére. A csapat világi tagja: Karikás József volt. A kapuban Ilonczai Zsombor szárazberki, a mezőnyben Kovács Mátyás sándorhomoki, Rácz Ervin erdődi, Tolnai János patóházai lelkipásztor jeleskedett. Jürgen Klopp szerepében Kovács Sándor esperes edzősködött – írja a szerző.

Az első két találkozón egy gólos vereséget szenvedett a partiumi szatmári csapat, de a nyírségieket sikerült megverni. Az utolsó meccs azonban ismét vereséggel zárult. A szatmáriakat megelőző három csapat egyaránt 9 ponttal végzett, így aztán a gólarány a hazaiak, azaz kárpátaljaiak javára döntött – írja a reformatus.com.ua.

A lényeg azonban nem ott volt, hanem a találkozáson, a felhőtlen beszélgetésekben, az imádságos lelkületben, az Istennel és egymással való közösségben. A magyar himnusz, a székely himnusz és a kárpátaljai himnusz (Mindig velem) eléneklése minden lelkész focikupán leírhatatlanul hangzik.