A Bentley, Lamborghini és a Ferrari is elhagyhatja az orosz piacot

A red 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti model is on display at the Paris Retromobile fair in Paris, France, February 5, 2016. The 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti, one of the most iconic racing cars in the history of the sport, is about to go on sale at a Paris Artcurial auction today evening and could reach a record price of up to 32 million euros ($34 million). REUTERS/Philippe Wojazer

A Bentley mellett a Lamborghini és a Ferrari is elhagyhatja az orosz piacot, mert az orosz kormány nem akar kivételezni velük az ERA-GLONASSz biztonsági rendszer beépítésével kapcsolatban.

Az orosz követelmények szerint az eladások engedélyezéséhez két autó töréspróbáját is el kell végezni, de mivel a luxus szegmensben alig adnak el évente egy két autónál többet, ezek a biztonsági tesztek rendkívül sokba kerülnek. Az orosz kormány illetékesei nem támogatták, hogy a luxus márkák megússzák ezeket a drága teszteket. Veszélyben van még a Rolls-Royce, Maserati, Aston Martin, Tesla, de még a Lexus és az Infinity oroszországi jelenléte is.