Az ungvári diákgyilkosság véres részletei


Április 11-én megemlékező felvonulást és gyertyagyújtást tartottak az Ungvári Nemzeti Egyetem orvosi karának hallgatói a meggyilkolt indiai diáktársaik emlékére.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a hétvégén a megyeszékhelyen brutális kegyetlenséggel meggyilkoltak két indiai diákot, harmadik társuk pedig súlyos életveszélyes sérülésekkel kórházba került. A hatóságok forró nyomon elfogták a gyilkosság feltételezett elkövetőit.

Az elsőrendű gyanúsított egy 22 éves ungvári járási férfi, aki korábban már ült egyszer rablásért. Továbbá egy 21 éves perecsenyi járási nőt és egy 26 éves férfit gyanúsítanak a gyilkossággal.

Az elfogottak beismerték tettüket, állításuk szerint ki akarták rabolni a diákokat. A 23, 24 és 25 éves hallgatóval a gyilkosság előtt egy hónappal ismerkedett meg a bolti eladóként dolgozó fiatal nő. A lány 22 éves élettársának mesélt a tehetős indiaiakról, aki beavatta a 26 éves falubelijét. Ekkor született az ötlet, hogy kirabolják a diákokat. Közös italozásokkal próbáltak a bizalmukba férkőzni. A gyilkosság napján az elkövetők eljátszották, hogy az egyiküknek szülinapja van és az indiai diákokat is meghívták ünnepelni. Miután a hallgatók lerészegedtek taxival az albérletükbe mentek. Itt is folytatták az italozás, valamint kábítószert is fogyasztottak. A külföldiek már rendesen berúgtak, ekkor a három elkövető úgy érezték eljött a rablás ideje, de a diákok hirtelen elkezdtek ellenállni.

„Egy párnával befogtam a száját, de az nagyon ugrált és ekkor megfojtottuk”

– mesélte vallomásában a 21 éves lány. Ezután konyhakéssel támadtak az áldozataikra, bár tagadták, hogy a gyilkosságot előre kitervelték volna. Miután kirabolták az áldozatokat, többek közt ezer rúpiát is elvittek, ami aktuális árfolyamon mindössze 385 hrivnya, az értékeiket és az útleveleiket is elvitték. Úgy döntöttek, hogy külföldön próbálnak meg elrejtőzni, de a határőrök és a rendőrök elfogták őket.

Szándékos gyilkosság vádjával folyik az eljárás, az elkövetőket, akár életfogytiglanig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.