Csütörtöktől sok eső jön, erős lehűléssel


Kedden és szerdán még szép tavaszi-kora nyári időben lesz részünk, némi gomolyfelhővel, és helyenként záporokkal, de még 18-26 fokos maximumokkal.

A helyzet csütörtöktől változik meg radikálisan, amikor megvastagszik a felhőzet, és többfelé kell számítani esőre, a keleti megyékben zivatarokra, a hőmérséklet 14-22 fok között várható.

Pénteken felszakadozik a felhőzet és a nap is kisüt, de késő délutántól újabb esőfelhők érkeznek, és elsősorban nyugaton ismét előfordulhatnak záporok. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16-21 fok lesz.

Az OMSZ mostani előrejelzése szerint már megint csapadékos hétvégére számíthatunk, szombaton az északi és keleti tájakon valószínű zápor, zivatar, a hajnali 5-11 fokról napközben 18-23 fokra melegszik a levegő. Vasárnap már nagyrészt felhős lesz az ég és többfelé várható eső, zápor, és viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet is jelentősen visszaesik, 14-19 fokra.

Ennél már csak hétfőn lesz rosszabb, amikor a felszakadozó felhőzet és a futó záporok mellett mindössze 10-14 fok valószínű.