Megúszhatja a nagybocskói gázoló


A hétvégén történt brutális baleset okozója nagy valószínűséggel megúszhatja.

Mint arról mi is beszámoltunk, Nagybocskó belterületén szörnyű baleset történt. A gázolásban életét vesztette egy 22 éves fiatalember, a sofőr pedig elmenekült a helyszínről. Később azonban feladta magát és gyorsított eljárásban a tegnap már bíróság elé is állt.

A tárgyaláson a sofőr nem tagadta bűnösségét, beismerő vallomást is tett. Az elhunyt fiú családját a nagynénje képviselte a bíróságon, mint elmondta:

“A családnak nincs semmilyen különleges igénye a vádlott felé és kéri a bíróságot, hogy a legenyhébb büntetést rója ki. A videón is látszik, hogy a sofőr próbálta elkerülni a tragédiát.”

A bíróság az ítélethozatalnál figyelembe vette, hogy a baleset gyalogosátkelőn történt, jelentősen túllépte a megengedett sebességet a sofőr, továbbá azt is, hogy a baleset után a vétkes elmenekült a helyszínről. A döntéshozatalnál az is számított, hogy a vádlott felesége terhes, édesanyja kórházban van és a beismerő vallomást tett.

A bírósági döntés értelmében a sofőr június 7-ig őrizetben marad, ezután 25 havi minimálbérnek megfelelő óvadék ellenében szabadon távozhat, ha addig nem fellebbezz senki.