Eb 2016: Dzsudzsákékért a Soho Party is összeáll


A Magyar Labdarúgó-szövetség szerdán a Budapest Parkban tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Eb-re jutás alkalmából készül egy szurkolói dalválogatást tartalmazó CD, lesz hivatalos induló és egy nagy szurkolói buli, május 22-én, amelyen útjukra engedhetik Dzsudzsák Balázsékat a drukkerek.

A Magyar Labdarúgó-szövetség projektvezetője, Sztancsik Tamás és a projekt zenei felelőse, Lofti Begi közösen jelentette be szerdán a Budapest Parkban, hogy az MLSZ a magyar zenei élet több szereplőjével együttműködve a nyári Eb alkalmából készít egy szurkolói CD-t, amelyen 18 dal lesz majd. Ezt május 22-én, nagyszabású szurkolói buli keretében mutatják majd be, két nappal az Elefántcsontpart elleni felkészülési meccs után, ugyancsak a Budapest Parkban. Ezen a fesztiválon olyan, a CD-n is éneklő előadók lépnek fel, mint az Irie Maffia, a Punnany Massif, a PASO vagy a Brains.

A CD-re magyar és külföldi szurkolói dalokat, sporttal és futballal kapcsolatos slágereket énekelnek fel ismert magyarországi előadók különböző stílusokban (mint például rap, jazz, soul, rock vagy éppen mulatós). Ezek a számok fognak szólni a magyar válogatott Eb-meccsei előtt is a franciaországi stadionokban, illetve ez szól majd a csapat öltözőjében is a találkozók előtt.

A dalok közül kerül ki a csapatinduló is, amelyre majd a szurkolók és a csapat is szavazhat, a „hivatalos” indulót a május 22-i Bon Voyage (ez lesz a CD címe is) fesztiválon fogják megválasztani. A rendezvényre a válogatott is ellátogat, ez amolyan búcsúbuli lesz az Eb előtt.

A készülő CD egyik érdekessége, hogy egy dal erejéig újra összeáll a Soho Party együttes is, amely a szurkolók által az Eb-selejtezők alkalmával újrafelfedezett slágert (az Éjjel soha nem érhet véget) jegyzi.

A CD-t a Mol-benzinkutaknál lehet majd megvásárolni 990 forintos áron.