Nagydobronyi összefogás a bajban


A nagydobronyi Szanyi Fruzsina kilencéves kislány. A helyi középiskola 3. osztályos tanulója főleg a számok világában jeleskedik. Számos matematikai versenyen ért el kimagasló eredményt. Boldog családban nevelkedik, szülei nagyon büszkék rá.

Egy hónappal ezelőttig a harmadikos nebulók gondtalan és vidám mindennapjait élte. Egyik nap azonban hirtelen megbetegedett. A vizsgálat kimutatta, nagy a baj. Fruzsinánál agydaganatot diagnosztizáltak. Az életmentő műtétet, mely 3,5 millió forintba került, néhány nap múlva Magyarországon végezték el rajta. A kislánynak azonban még sok megpróbáltatáson kell keresztülmennie. Kemoterápiás kezelésre szorul, ami sokba kerül. Már a műtét összege is megterhelte a családi kasszát, ezért a hétvégén a Nagydobronyi Községi Tanács és a kultúrház jótékonysági koncertet szervezett a kislány javára, amire a falu apraja-nagyja felbolydult.

– A megjelenteknek köszönhetően 43 114 hrivnya, 71 500 forint, 65 euró és 10 dollár gyűlt össze, amit már folyósítottunk a családnak.

Egyébként korábban is hirdettünk pénzgyűjtési akciót. A falu több pontján helyeztünk ki adománydobozokat. A rendezvényen való óriási részvétel ékes bizonyítéka annak, hogy a nagydobronyiak segítenek a bajban – nyilatkozta a KISZO-nak Nagy Gizella, a községi tanács jegyzője, aki még hozzáteszi: a család továbbra is várja az adományokat.

A koncerten készült felvételek: