Szülei nem tudják meglátogatni a megkéselt indiai diákot


A véres ungvári leszámolás után életben maradt, kórházban lévő indiai diák májusban utazott volna haza a vizsgák után.

Az 55 éves édesapja, Narendra Singh Chauhan egy észak-indiai városban, Agrában vezet egy kisebb pékséget és büszkeséggel mesélte az ügyfeleinek, hogy a 24 éves fia orvosi karon tanul Ukrajnában. Április 10-én, vasárnap kapta az értesítést, hogy fia, Indrajeet szúrt sebekkel kórházba került, két másik társát pedig megölték. Az egyetemista szülei 5000 kilométerre vannak, ezért képtelenek meglátogatni a fiúkat és a híreket csak másoktól kapják.

„Az indiai kormány részéről senki sem vette fel velem a kapcsolatot. A fiam barátain keresztül tudtuk meg, mi történt vele” – mondta az édesapja a Times of India újságnak arról panaszkodva, hogy mivel nincs útlevelük, ezért nem tudják meglátogatni a fiukat. „Azt üzente, hogy nála minden rendben van, és nem kell aggódnunk miatta” – mondta az édesapja.

Az indiai diák öt évvel ezelőtt érkezett Ukrajnába tanulni, hogy orvosi diplomát szerezzen. „Az összes megtakarított pénzemet erre költöttem” – mesélte az édesapja, hogy nagyjából 45 ezer dollárról van szó. Ukrajna eléggé népszerű azon indiai diákok körében, akik az egészségügyben szeretnének diplomát szerezni. Egyes adatok szerint néhány kelet-ukrajnai felsőoktatási intézményben az orvosi karok 50 százalékát is kitehetik az indiai diákok, mint például Luganszkban és Harkovban.