Kárpáti: revansot vettek a kézis lányok


Győzelemmel kezdte az ukrán női kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának második fordulóját az Ungvári Kárpáti kézilabdacsapata. Herszonban Borisz Petrovszkij lányai magabiztos játékkal 36–30-ra nyertek a házigazda Dnyiprjanka ellen.

Az első gólt a hazaiak dobták, ám ezután az Ung-partiak magukhoz ragadták a kezdeményezést. A Kárpáti gyors akciókkal folyamatosan növelte előnyét, így a félidei szünetre megnyugtató hét gólos (19–12) vezetéssel mentek.

A fordulás után a hazai csapat futott az eredmény után, sokat szabálytalankodtak, így az ungváriak többször is emberelőnybe kerültek, amit ki is tudtak használni. A hajrában volt olyan, hogy 11 góllal is vezetett a Kárpáti, végül hat gólos (36–30) ungvári siker lett a vége. Ezzel lányaink revansot vettek a rájátszás első körében Brovariban elszenvedett vereségért. A Kárpáti legjobbja a tíz gólig jutó Irina Kompaniec volt.
A játéknap másik találkozóján a Halicsanka Lviv magabiztos győzelmet (33–19) aratott a Szpartak Kijev felett.

A mai második napon 16:00-tól (kelet európai-idő) rendezik a Szpartak–Kárpáti és 17:45-től a Dnyiprjanka–Halicsanka mérkőzést.