Négy kárpátaljai képviselő nem szavazott a külföldi autók árának csökkentéséértArról már írtunk, hogy április 12-én első olvasatban megszavazták a külföldi autók behozatali vámjának csökkentését.

Jelenleg egy nagyjából 4 ezer euróba kerülő külföldi autó vámja szintén 4 ezer euró körül összegbe kerül. A törvénytervezet kezdeményezői között voltak Robert Horvat, Valerij Packan és Valerij Luncsenko kárpátaljai képviselők. Összesen 226 képviselő szavazott mellette.

A kárpátaljai képviselők közül Robert Horvat, Vaszilj Petyovka, Ivan Baloga, Valerij Packan, Valerij Luncsenko, Jurij Csizmar támogatta a törvényt. A munkácsi lövöldözésről hírhedtté vált Mihajlo Lanyo nem szavazott. Viktor Baloga, Pavlo Baloga és Brenzovics László nem volt jelen a szavazáson.

Elfogadtak egy másik törvénytervezetet is, ami csökkenti a használt autók import adóját. Az utóbbi mellett Horvat, Ivan Baloga, Packan, Luncsenko és Csizmar szavazott. Petyovka és Lanyo nem szavazott. Viktor Baloga, Pavlo Baloga és Brenzovics László nem volt jelen.


Lájkolta már a KárpátHír Facebook oldalát?