Ukrán-portugál csata az elődöntőbe jutásért


Egy héttel ezelőtt a Braga otthonában tudtak nyerni az ukránok, akik 2-1-es győzelmükkel lehet el is döntötték a továbbjutást.

Komoly előnnyel fogadja csütörtök este a Shakhtar a Bragát, hiszen egy héttel ezelőtt nemhogy idegenben tudott gólt szerezni, de 2-1-re győzni is tudott.

A két csapat eddigi mérlege alapján ma este sem várható luzitán siker, hiszen három eddigi találkozójukból mindig az ukránok nyertek.

Az első mérkőzésen Rakitskiy és Ferreyra góljaival már kettővel mentek a vendégek, amire a 89. percben Wilson Eduardo tudott válaszolni, életben tartva a Braga reményeit.

Habár nyilván a Shakhtar ez esélyeseb, azért nem ennyire egyértelmű a továbbjutás kérdése, hiszen az első meccsen 20-12, illetve 6-3 volt a lövések és a kaput eltaláló lövések száma, valamint 56-44% a labdabirtoklás aránya a portugáloknak. Ráadásul a pontos passzokban 444-303 arányban sokkal jobbak voltak a vendéglátók.

Ebből mindenesetre látszik, hogy bár a Braga fölényben játszott, a Shakhtar helyzetkihasználása sokkal hatékonyabb volt, 3 kaput eltaláló lövésből 2 gól.

Mircea Lucescu, a Shakhtar vezetőedzője szerint az első mérkőzésen született ukrán előny minimális és veszélyes. Két egyenlő erősségű csapat mérkőzik meg és mindketten egyaránt esélyesek a továbbjutásra – közölte a goal.com/hu.