2016-ban csak egy mozgósítási hullám lehet


Petro Porosenko elnök 2016-ra mindössze egy mozgósítási hullámot jósol annak köszönhetően, hogy javultak a szerződéses katonák szolgálati feltételei.

Az Ukrajinszka Pravda szerint az államfő azon az ünnepségen felszólalva beszélt erről, amelyet a különleges rendeltetésű belügyminisztériumi járőrzászlóaljak létrehozásának második évfordulója alkalmából rendeztek pénteken Kijevben – közölte a Kárpátalja hetilap.

„Egy újabb most megjelenő lehetőség a szerződéses katonai szolgálat a hadseregben. Örömömre szolgál bejelenteni, az ukrán hazafiak tízezrei éltek ezzel a lehetőséggel, ami lehetővé tette számunkra, hogy sokkal későbbre halasszuk az újabb mozgósítási hullámot, csökkentsük annak lehetséges létszámát, s hangsúlyozzuk, ha sor kerül is erre a mozgósítási hullámra, az az egyetlen lesz ebben az esztendőben”

– mondta Porosenko.

„Amennyiben Keleten nem éleződik ki a helyzet, biztosítani tudjuk a negyedik és az ötödik mozgósítási hullám leszerelését, alapvetően szerződéses katonákkal biztosítva a katonai egységek feltöltését” – tette hozzá.