Porosenko márciusban Spanyolországban pihent


Március 8-án egy spanyolországi város patikájában, testőrei nélkül kapták lencsevégre az ukrán államfőt, aki miután oroszul szólották meg egy fehér Porshéval sietve távozott a helyszínről – írta az Ukrainszka Pravda ukrán hírportál.

A portálnak nyilatkozó szemtanú, – aki a fotót is készítette Petro Porosenkóról – elmondása szerint a dél-spanyolországi város patikájában az ukrán elnök vitaminokat és gyógyszereket vásárolt.

A Pravda megbízható forrásaira hivatkozva azt közölte, hogy az államfőnek van egy villája a dél-spanyolországi Marbellában, amit még elnökké választása előtt vásárolt.

pravda.com.ua

Egyébként Porosenko március 8-i programjairól és találkozóiról nincs bejegyzés az elnök honlapján és Facebook-oldalán.
Mint ismeretes az ukrán államfő 2015-ös vagyonnyilatkozatában nem szerepel külföldi ingatlan. Ugyanakkor az elnöki adminisztrációban úgy tájékoztatták a portált, hogy Porosenko március elején privát jelleggel Spanyolországba utazott. Biztonsága érdekében erről nem tájékoztatták a közvéleményt.

Az elnöki hivatal azt bizonygatja, hogy minden Petro Porosenko magánszemély tulajdonát képező ingatlan fel van tüntetve a bevallásban, jövedelméből pedig Ukrajnában adózott.