Felvétel: Ankara a kurdok ellen vonul és civileket bombáz Szíriában


Amíg Ankara igyekszik a nemzetközi közvéleményt meggyőzni arról, hogy szíriai beavatkozásuk kizárólagos célpontjai a terroristák, addig offenzíváikban rendszeresek a civil áldozatok, és itt nem csak a kurdokról van szó, hanem a török-szíriai határon lakókról is – írja az RT.

A török hatóságok megtiltották a sajtó munkatársainak és emberi jogi szervezeteknek, hogy a helyszínről kísérjék figyelemmel a kurd PKK elleni hajtóvadászatot Törökország dél-keleti tartományában.

Így az egyetlen lehetőség, hogy mégis tudósítani lehessen a folyamatban lévő úgynevezett terrorellenes hadműveletekről, az ha a szíriai Qamishli városból, amely 200 métere van a török hadseregtől, figyelik a fejleményeket. Teszik ezt annak ellenére, hogy Szíriában az újságírókra komoly veszély leselkedik, többek között a török oldalról érkező rakéták miatt.

Az RT, helyszíni riporterének köszönhetően nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen az látható, ahogy a török katonai alakulatok a kurdok ellen vonulnak.
Közben Qamishli város lakosai legalább napi 10 rakétatámadásról számolnak be a hírportálnak, amelyek következtében számos lakóház, mecset és egyéb közösségi épület megrongálódott, rosszabb esetben a földdel lett egyenlő. Civil áldozatokról is naponta érkezik hír.

forras_atv