Fury: bundázott ellenem Klicsko!


A világbajnok brit nehézsúlyú ökölvívó megkezdte a pszichoterrort ukrán ellenfelével szemben a nyári visszavágó előtt. Mindenkit megdöbbentve azt mondta, riválisa szándékosan kapott ki tőle tavaly.

A bajkeverés nagymestere Tyson Fury (27) máris támadásba lendült Vlagyimir Klicsko (40) ellen. A július 9-én, Manchesterben megrendezésre kerülő második összecsapásuk előtt hajmeresztő nyilatkozatot tett.

Senki sem tudhatja, mi fordul meg egy olyan ember fejében, aki verhetetlennek érzi magát. De én könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy Klicsko szándékosan kapott ki tőlem Németországban – sokkolt mindenkit Fury. – Mi van, ha tudta, hogy szerződésben rögzítettük a visszavágót, így azzal is tisztában volt, hogy nem meccselhetek mással, csak vele. Így, ha nem állok ki ellene, akkor visszakapja a öveit. Ha pedig összecsapunk és tíz perc után kiüt engem, akkor harmadszor is világbajnok lehet.

Ez pedig csak olyan nagyságoknak sikerült a boksz történelmében, mint Muhammad Ali. Ő is legenda akar lenni. Ez nem jöhetett volna össze, ha megnyeri a meccset.

Majd tovább folytatta érvelését Fury, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy kizökkentse ellenfelét, még attól sem riad vissza, hogy saját érdemeit kisebbítse.

– Végül kikapott Klicsko és a televíziók is örültek, mert megkapták a drámát, amelyről mindenki beszélt. Klicsko pedig kőkemény üzletember – folytatta Fury. – Ha hagyott is győzni vagy önerőből vertem meg, teljesen mindegy. Elértem amiért elkezdtem ezt a sportágat, és a családom jövőjét biztosítottam. Meglátjuk, mi lesz a visszavágón. Az biztos, hogy én vagyok az egyetlen, ember, aki képes legyőzni őt.

A szócsata tehát elkezdődött, ám a megdöbbentő nyilatkozatra egyelőre nem reagált Klicsko.

forrás_blikk.hu