Követeléseik vannak a hozzánk került menekülteknek


Orosz iskolákat követelnek a Kárpátaljára került kelet-ukrajnai menekültek.

Ukrajna többi megyéjéhez hasonlóan Kárpátalja is számos kelet-ukrajnai menekültnek nyújtott menedéket, de amíg a kárpátaljai katonák az ő földjeikért harcolnak idegen érdekekért, addig ezek az emberek követelésekkel állnak elő a megyénkben.

A foglalkoztatási hivatal adatai alapján mindössze 24 ember jelentkezett a foglalkoztatási központban és közülük csak ketten helyezkedtek el új munkán. A hadkiegészítő parancsnokságon egyetlen egy katona korú kelet-ukrajnai menekült sem regisztrálódott, miközben a kárpátaljai katonák tucatjai adták az életüket.

A menekültekkel kapcsolatos keleties viselkedés már hírhedtté vált Ungváron. Nemrég keleties akcentussal beszélő férfiak vertek meg egy ungvári művészt. Vitalij Glagola újságíró azt írta oldalán, hogy a keletiek orosz nyelvű iskolát kezdtek követelni. „A menekültekről. Ungváron már nagyjából 300 van. Már odáig jutottunk, hogy cirkuszt csinálnak az oktatásügyi hivatalban azt követelve, hogy nyissanak új orosz iskolát, mert a hármas számú iskolában már nem fogadnak új gyerekeket helyhiány miatt. Képzeljék el, hogy a Kelet-Ukrajnába került kárpátaljaiak, ukránok, magyarok, románok, iskolát követelnének” – írta az újságíró.